tiistai 3. joulukuuta 2013

Espanjan alla




Harjoituskausi polkaistiin käyntiin tekemällä opintomatka muinaisiin maisemiin. Kirjailija Laura Ruohonen ja näyttelijä Alma Pöysti vierailivat Espanjan Cueva de la Piletassa tutustumassa näytelmää inspiroineisiin luoliin, joissa on asuttu kymmeniä tuhansia vuosia. Luolamaalaustutkijaa esittävä Pöysti sai matkaansa myös roolikengät, jotka pääsivät reissulla totiseen käyttöön niin syvyyksissä kuin korkeuksissakin.

Yllättävän kodikkaasta Cueva de la Piletasta ei sisäkuvia saanut, mutta matkalaiset pääsivät muun muassa soittamaan koko luolan mittaista kivistä rummunkalvoa ja stalagmiittiurkuja. Sekä kiipeily että soivat luolat ovat tärkeä osa myös näyttämölle muodostuvaa maailmaa.

Cueva de la Piletaan voi tutustua täällä - ainakin espanjaksi.













Kirjailijan palattua Suomeen Pöysti jatkoi matkaa Gibraltarille. Euroopan lounaiskärjestä on aikanaan uskottu pääsevän luolia pitkin Afrikkaan asti. Laiva lienee helpompi vaihtoehto.
 Kuvat: Alma Pöysti ja Laura Ruohonen

Samaan aikaan Suomessa...

 


Kansallisteatterilla pestään vimmatusti kahdeksaa tuhatta muovipulloa. Etikettien poistamisen vuoksi jää jättiläismäinen panttipotti saamatta, mutta melkoinen cocktail näiden pohjajämistä kyllä syntyi. Vaan mikä megalomaaninen rakennelma puhtaista pulloista oikein muodostuu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti